Posts

Showing posts from June, 2015

10 Cara Pilih Bedak Asas yang Sesuai

Image
Cara Pilih Bedak Asas


Bedak asas yang tepat akan menyempurnakan solekan seterusnya menyerlahkan kecantikan semula. Jom kenali jenis cara tepat memilih produk ini.

Bagi anda yang mahukan menjimatkan masa dan wang, bedak asas dua dalam satu adalah pilihan yang tepat. Bedak asas ini mudah diaplikasikan dan menutup kekurangan pada wajah dengan baik. Ia sering menjadi pilihan pelajar dan wanita berkerjaya yang mahu menjimatkan masa bersolek.

Pilih warna bedak asas yang hampir atau sesuai dengan ton kulit anda. Untuk mengetahui sama ada ia sesuai atau tidak, sapukan pada kulit anda. Jika ia tidak kelihatan pada kulit, ertinya anda memilih warna yang betul.Jangan memilih bedak asas yang terlalu cerah kerana akan membuatkan anda kelihatan seperti patung dan solekan tidak tampak semula jadi.Ketika memilih bedak asas, sapukan pada kulit wajah bukannya kulit tangan. Kulit wajah berbeza dengan kulit tangan.Untuk sapuan yang sempurna, gunakan span atau hujung jari.Jika anda berkulit kering, campurkan…

7 Tips Menutup Cela pada Wajah

Image
Assalammualaikum,
salam sejahtera dan salam ramadhan. Kami harap semua pembaca dan follower dalam keadaan sihat dan sejahtera.
Baiklah,
dalam entri lepas kami dah share kan cadangan jenama make up yang terbaik dan halal. Hari ni pulak, kita kongsi lagi tentang tips nak tutup cela pada wajah dengan betul.
Sekarang ni dah ada macam2 teknologi dan jenis produk yg ada untuk buat kita flawless, glowing dan cantik anggun berseri.
Cumanya, jangan sampai kita gunakannya sampai mendapat hasil yg sebaliknya. Jadi, jom cakna. Macam mana nak tutup cela pada muka terutamanya.



1. Ratakan dahulu wajah dengan bedak asas dengan sekata.


2. Sapukan foundation di sekeliling mata untuk menutupi lingkaran gelap bawah mata.


3. Sapukan foundation secara nipis dan kemas agar kulit nampak sekata.  Pastikan sapuan tu tak bercapuk atau nampak bertompok-tompok ye.





4. Gunakan hujung jari dan ratakan dengan lembut.Sebaiknya ratakan foundation tu guna jari manis sebab tekanan tak terlalu kuat. Jangan guna ibu jari plak :)

5. Pili…

5 Jenama Make Up Halal Yang Terbaik

Image
Assalammualaikum,
Ramadhan Kareem buat semua.

Sekejap je masa berlalu kan,
dah nak masuk seminggu kita berpuasa, pejam celik, pejam celik.
mak - mak pasti dah sibuk buat persiapan raya, persiapan bajunya, rumahnya.
Dan jangan lupa tau persiapan kesihatan dan kecantikan kulit sekali.

Gincu baru ? Bedak baru ?
Siap dah ?

Hari ni kami di Syakila Beauty Sanctuary nak kongsikan tentang ;
5 JENAMA MAKE UP HALAL YANG TERBAIK 



1) SIMPLY SITI
http://simplysiti.com.my/shop/

















Negara asal - Malaysia
Pengasas Simply Siti adalah Dato 'Siti Nurhaliza, salah seorang selebriti yang terkenal di Malaysia. Selain kerjaya nyanyiannya, Dato Siti juga memiliki syarikat produksi sendiri, jenama teh sendiri, CTEA, dan yang terbaru pada tahun 2010, beliau telah memperkenalkan barisan kosmetik beliau sendiri, yang dinamakan Simply Siti.

Kesemua produk Siti disahkan halal, dan telah menjalani ujian yang ketat sebelum dipasarkan.


2) FARMASI
http://www.farmasi.com.tr/en/
Negara asal: Turki
Farmasi adalah salah satu jenama kosm…

The Walking Beauty Project

Image
Gelombang #thewalkingbeautyproject sudah bermula. Sangat menerujakan, sangat mudah dan simple !
Dan yang paling paling istimewa, ia adalah khas untuk WANITA ! Kenapa ? Kerana diri mu sangat - sangat berharga.
OBJEKTIF PROJEK Membantu wanita di luar sana yang mempunyai passion mengenai kecantikan dan kesihatan dan dalam masa yang sama ingin menjana pendapatan secara full time @ part time.
Tidak kisahlah sama ada anda berkerja, suri rumah ataupun pelajar kolej / ipt. Semua boleh join projek ini asalkan anda betul betul mahu !
CHECKLIST ✔Anda berhasrat memiliki Home Spa anda sendiri??
✔ Anda berminat dengan perniagaan SPA tetapi tiada modal yang besar??
✔ Anda ingin menjalankan perniagaan dari rumah tetapi tidak tahu perniagaan apa yang hendak dijalankan??
✔ Anda seorang yang bekerja full time dan ingin memulakan perniagaan dari rumah secara part time??
✔ Anda seorang surirumah yang sedang mencari perniagaan yang boleh dijalankan dari rumah secara sampingan??
✔ Anda seorang graduan yang masih bel…

7 Kesilapan Yang Selalu Kita Fikirkan Tentang Rawatan Wajah

Image
Assalammualaikum,
Salam sejahtera semua..
Hari ni mari kita berkongsi mengenai mitos tentang rawatan wajah.
Sebenarnya, merawat kulit muka bukanlah sesuatu perkara yang rumit.  Ianya sangat simple jika kita tahu cara dan tekniknya.

Hari ini, mari kita baca dahulu beberapa kesilapan yang sering kita fikirkan mengenai rawatan kulit wajah.


1. Rawatan kulit wajah hanya penting selepas usia 30 tahun

>> Sebenarnya kita sudah boleh melakukan proses pembersihan kulit wajah seawal usia 18 tahun lagi. Ini kerana, proses membersihkan muka adalah bertujuan untuk membersihkan kotoran di permukaan kulit. Ia juga berfungsi untuk melancarkan peredaran darah melalui proses "massage" yang kita lakukan. Tambahan pula, dalam keadaan dunia kita sekarang yang penuh dengan pencemaran, maka proses membersihkan wajah menjadi sangat penting dalam memastikan kulit wajah sentiasa bersih dan segar.

Jadi sangat penting untuk anda memilih produk yang sesuai dgn wajah anda ok?? Antara saranan kami ialah mengg…